blond eller...

Jag har ju som bekant tittat på Gossip Girl ganska mycke på slutet. För det första vill jag bara säga att jag vill oxå vara galet rik. Tänk att kunna göra vad man vill när man vill. Som att bara dra iväg till florida en vecka för att inte göra något, bara för att man kan. =)
Det andra jag vill säga är: Det vinnande konseptet för en amerikansk serie verkar vara. En blond tjej som är lite "trubled" och hennes lite kryddiga men ändå kristna brunhåriga bästis. Den ena dejtar gärna en badboy och den andra har en crush på nörden. Nörden är oxå alltid en het kille som bara råkar gilla att typ läsa eller som helt enkelt inte är lika bortskämd och odräglig som alla andra i deras ålder. Serien utspelar sig oftast på Highschool men följer sedan karraktärerna tills ingen jävel vill se skiten längre. Exempel på detta är... 1. OC. Blond trubled tjej som dejtar badboy. Brunhårig tjej som är bästis och dejtar nörden. Och av ganska outgrundliga skäl så är nörden och badboyen vänner. 2. Gossip Girl. Blond föredetta partydjur som försöker sitt bästa att bli en good girl. Dejtar nörden och är bästis med den brunhåriga intrigmakerskan. Hon dejtar såklart en badboy trots att hennes image är good girl. 3. One tree hill. Blond krulltott lägger vantarna på den oäkta sonen till borgmästaren. Mörkhårig bästis lägger vantarna lite längre ned på samma kille. Då kan ju inte den sårade/trubled blondisen längre dejta honom utan blir ju istället kär i... ja gissa.. jepp, en nörd.
Alla tre serier utspelar sig i highschool och i alla tre så får vi följa ungdomar med för mycke pengar och fritid. Men detta är ju inget nytt. När jag följde Bevvan för en miljon år sedan så var det lika.
Brenda (den brunhåriga) förälskade sig i sin nördiga brors bästa vän och hennes bästa vän Kelly (den blonda) förälskade sig i herr nice guy brendas bror. Sen var dom ju tvungna att krydda det partyt lite med ett klassiskt triangeldrama och lite vänskaplig backstabbing.

Summan av detta är helt enkelt... Den som har lite pengar över och vill göra en tonårsserie i sann Americanstyle kan bara följa mallen och sedan håva in cashen.

Kommentarer
Postat av: A

Jag håller med, det är jäkligt stereotypt. But I lööv it:)

2011-02-27 @ 22:29:23
URL: http://tabularasa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0